Musea in omgeving Bennekom

Kröller-Müller Museum 

UNIEK IN ELK SEIZOEN

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Het Kijk en Luistermuseum

DAAR ZIT MUZIEK IN!

Het Kijk & Luistermuseum is een museum in het Gelderse dorp Bennekom. Het museum heeft twee hoofdcollecties: het doet dienst als museum voor mechanische muziekinstrumenten en voor de presentatie van de Veluwse streekhistorie. De basis van de collectie mechanische instrumenten werd vanaf 1950 gelegd door ir. Wikipedia

Het Nederlands Pluimveemuseum

MEER WETEN OVER KIPPEN?

Het Nederlands Pluimveemuseum is een museum in Barneveld gespecialiseerd in alles wat met pluimvee te maken heeft. De stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij is in 1983 opgericht. Het museum trekt, in de acht maanden per jaar dat het geopend is, 25.000 – 30.000 bezoekers.

Airborne Museum Hartenstein 

DE BEROEMDE SLAG OM ARNHEM

Airborne Museum ‘Hartenstein’ is een museum in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag, heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s. Wikipedia

Het Nederlands Tegelmuseum

KlEI... TEGELS... KERAMIEK

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design. 

MUSEONDER

ONDER HET AARDOPPERVLAK?

Het Museonder geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger geleefd heeft. De tentoonstelling neemt u mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk belandt u zelfs in het middelpunt van de aarde.